Goede voornemens

23.12.2021
5 minuten lezen
Tips

Stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, sparen. Bijna iedereen heeft aan het begin van het jaar wel één of meerdere goede voornemens. Maar hoe hou je dat nou het beste vol? Is het jouw goede voornemen om meer te gaan sporten? Dan geven we jou graag wat tips.

Stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, sparen. Bijna iedereen heeft aan het begin van het jaar wel één of meerdere goede voornemens. Maar hoe hou je dat nou het beste vol? Is het jouw goede voornemen om meer te gaan sporten? Dan geven we jou graag wat tips.

Sport niet alleen

Samen sta je sterker. Wanneer je samen sport helpt je geweten je een beetje mee. Niemand vindt het namelijk fijn een afspraak af te zeggen. Dat geldt dus ook voor de sportafspraak. Groot voordeel is ook dat sportmaatjes elkaar kunnen helpen grenzen te verleggen. Daarnaast is samen natuurlijk een stuk gezelliger dan alleen.

 

Beloon jezelf

Heb je het sporten 2 maanden goed volgehouden? Dan heb je die net iets te dure schoenen natuurlijk gewoon verdiend. En hou je het daarna nog drie maanden goed vol? Trakteer jezelf op een saunaatje of ga lekker uit eten. Bedenk een beloningssysteem welke voor jou werkt. Dit kan natuurlijk ook samen met een sportmaatje. Wel zo gezellig!

 

Formuleer een doel

In de meeste gevallen houdt men sporten beter vol als er een doel is. Zwemmen? Geef jezelf de opdracht over 2 maanden een x-aantal baantjes te kunnen zwemmen. Hardlopen? Schrijf jezelf in voor een hardloopevenement. Eerst voor 5 km, daarna voor 10 of misschien zelfs wel voor 15 km! Hoe concreter je doel is, hoe groter de kans dat je het volhoudt.

 

Maak het een gewoonte

Drie keer per week voordat je naar je werk gaat. Om de dag eind van de middag. Een dag sporten, twee dagen rust. Iedereen ervaart een ander schema als het prettigst of het handigst. Bedenk van te voren goed wat voor jou het beste is. Lichamelijk, maar ook wat het beste te combineren is met bijvoorbeeld je baan of gezin. Zorg er in ieder geval voor dat je het minimaal 21 dagen volhoudt. Dan zal het je namelijk wat makkelijk afgaan omdat het dan een gewoonte is geworden. Groot voordeel is ook dat je na 21 dagen resultaat ziet, dat werkt natuurlijk erg motiverend.

 

Noteer en deel resultaten

Als je een schema volgt of een app gebruikt bij het sporten kun je bijhouden wat je al gedaan hebt. Je kunt zien of je bijvoorbeeld sneller bent geworden of de workouts afstrepen die je hebt gedaan. Bij de meeste apps is dit niet eens nodig, je gaat na de laatste workout automatisch door naar de volgende. Het werkt motiverend als je ziet dan je steeds beter of sneller wordt. Wil je je prestaties delen? Via verschillende sociale media kanalen deel je jouw prestaties met je vrienden.

Ben je op zoek naar de juiste app om jouw favoriete sport mee te beoefenen? We hebben er hier wat voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.