De schoudergroep van Medifit

28.03.2022
5 minuten lezen
Schouder

Binnen Medifit kun je met schouderklachten bij verschillende fysiotherapeuten terecht. Deze specialisten maken deel uit van onze schoudergroep. Robert Boereboom, één van onze sportfysiotherapeuten, legt uit wat het doel van de schoudergroep van Medifit is.

Binnen Medifit kun je met schouderklachten bij verschillende fysiotherapeuten terecht. Deze specialisten maken deel uit van onze schoudergroep. Robert Boereboom, één van onze sportfysiotherapeuten, legt uit wat het doel van de schoudergroep van Medifit is.

De schoudergroep van Medifit

Er zijn bij Medifit op dit moment zeven fysiotherapeuten die binnen de schoudergroep vallen. Dit houdt in dat zij de cliënten met schouderklachten behandelen. Omdat schouderklachten uiteenlopende oorzaken kunnen hebben, bestaat deze schoudergroep uit fysiotherapeuten met verschillenden specialismen: manuele therapie, sporttherapie en dry needling.

 

Eenduidig beleid voor betere kwaliteit

De schoudergroep is samengesteld zodat de specialisten met elkaar kunnen zorgen voor een uniform beleid. Door klachten zoveel mogelijk op dezelfde manier te behandelen en dezelfde bewoordingen en oefeningen te gebruiken, zorgen we voor betere kwaliteit voor onze cliënten. Wanneer je met schouderklachten bij één van onze fysio’s onder behandeling bent, maar deze fysio kan onverhoopt een keer niet, dan kun je terecht bij een andere fysiotherapeut binnen de schoudergroep. Deze plaatsvervanger zet de behandelingen zonder problemen op dezelfde wijze voort.

 

Het zorgplan van Fysiotopics

Medifit is aangesloten bij Fysiotopics, een vereniging waarbinnen verschillende praktijken samenwerken om de zorg die ze bieden te verbeteren en met elkaar te kunnen vergelijken. Binnen Fysiotopics hebben we met andere praktijken en specialisten een ‘Zorplan Schouderpijn’ opgezet. Hiermee willen we het herstel voor cliënten met schouderklachten zo kort mogelijk reduceren. Dit doen we door aan de hand van de ernst en het soort schouderpijn een risicoprofiel te maken. Hoe groter het risicoprofiel, hoe langer het herstel duurt. Een persoonlijke aanpak is hierbij ons uitgangspunt. Met het Zorgplan Schouderpijn combineren we de laatste inzichten en richtlijnen tot de best mogelijke zorg. Voor meer informatie en verdere details kun je terecht op de website van Fysiotopics.

 

Schoudernetwerk Midden Nederland

Wij zijn niet alleen aangesloten bij Fysiotopics, maar ook bij Schoudernetwerk Midden Nederland. Dit is een initiatief van een aantal eerste- en tweedelijns fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouderrevalidatie. Ook hier delen specialisten hun kennis om zo de individuele kennis van elke schoudertherapeut te vergroten. Met elkaar zorgen we ervoor dat iedereen de meest optimale behandeling krijgt. Via Schoudernetwerk Midden Nederland proberen we het Zorgplan Schouderpijn landelijk te lanceren. Zo krijg je straks niet alleen bij ons, maar straks ook in de rest van Nederland eenduidige behandelingen.

Wil je meer weten over schouderklachten? Hou dan onze blogs in de gaten. Binnenkort delen we een blog waarin Robert antwoord op geeft op veel gestelde vragen. Heb je schouderklachten en wil je een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten? Neem dan contact met ons op.