Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij Medifit Barneveld, Voorthuizen of Kootwijkerbroek zorgt voor een snel herstel van uw blessure.

Sportfysiotherapie bij Medifit?

Sportfysiotherapie is voor u bedoeld als u een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten of op een andere manier, waardoor u op dit moment niet meer kunt sporten. Het doel van deze vorm van fysiotherapie is dat u zo snel mogelijk uw sportbeoefening weer kunt hervatten. Sportfysiotherapie is ook bestemd voor u als u bijvoorbeeld een marathon wilt lopen en niet goed weet hoe u zonder blessures voor te bereiden op de marathon.

Hoe werkt de fysiotherapeut van Medifit?

De sportfysiotherapeut van Medifit is gespecialiseerd in het behandelen van blessures, waardoor u snel revalideert. De fysiotherapeut maakt samen met u het behandelplan en revalidatieschema. Dit plan is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. De fysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden bij de behandeling betrokken.

Wat zijn behandelmethoden bij sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut van Medifit kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden.  Bijvoorbeeld oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Er kan gebruik gemaakt worden van braces, taping, mobiliserende technieken of diverse ondersteunende behandelapparatuur. Onze fysiotherapie is sportspecifiek en functioneel. Het doel is dat u herstelt tot uw oorspronkelijke sportniveau. De fysiotherapeut overlegt, indien nodig, met uw trainer over een aangepast trainingsschema. Hierdoor zal het revalidatieproces beter verlopen.

Wanneer helpt sportfysiotherapie?

Voor de volgende klachten en vragen is sportfysiotherapie geschikt:

  • Sportblessures.
  • Klachten waardoor u niet meer kunt sporten.
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, aanpak, materiaal, kleding en schoeisel.
  • Advies om blessures te voorkomen.
  • Sportmedische begeleiding bij het doorlopen van trainingsprogramma's.

Neem contact op met Medifit voor het maken van een afspraak met de sportfysiotherapeut.

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!