Nieuw zorgcentrum in Barneveld

17.01.2016
5 minuten lezen
Nieuws

Op de huidige plek van Apotheek Barneveld aan de Churchillstraat in Barneveld verrijst dit jaar een nieuw zorgcentrum, met apotheek, huisartsenpraktijk, logopedie en fysiotherapie onder één dak.

Op de huidige plek van Apotheek Barneveld aan de Churchillstraat in Barneveld verrijst dit jaar een nieuw zorgcentrum, met apotheek, huisartsenpraktijk, logopedie en fysiotherapie onder één dak.

De bouw start op zijn vroegst in april. Dat meldt Jouk Snoek, eigenaar van Apotheek Barneveld. Samen met pandeigenaar Pieter Meering, tevens oud-eigenaar van de apotheek, werkte hij de afgelopen maanden dit initiatief uit. ,,We gaan het huidige pand fors verbouwen en aan zowel de voorkant als de zijkant en de achterkant uitbouwen. Het plan past binnen het huidige bestemmingsplan.” In totaal moet het pand straks ongeveer 600 vierkante meter beslaan, nu telt de apotheek ongeveer 250 vierkante meter.

Nieuw_zorgcentrum

PAUWELS

Met het nieuwe plan moeten verschillende ontwikkelingen elkaar fors versterken, verwacht Snoek. Huisartsenpraktijk Pauwels, nu nog gevestigd in Medisch Centrum Asklepios aan de Nieuwe Markt, verhuist naar de eerste verdieping van het nieuwe zorgcentrum, waar ook de logopedie- en dyslexiepraktijk Meering & Veerman gevestigd is. Op de begane grond komt naast de nieuwe apotheek een nieuwe vestiging van fysiotherapiepraktijk Medifit.

 

GROEI PATIËNTEN

Huisarts Lieven Pauwels is ,,zeer content” met het nieuwe plan. ,,Deze locatie geeft ons de mogelijkheid uit te breiden, en dat is gezien de groei van het aantal patiënten de afgelopen drie jaar hoognodig.” De praktijk kent drie artsen, drie assistenten en twee verpleegkundigen. ,,Op de huidige plek in de bovenste verdieping van Asklepios hebben we drie spreekkamers ter beschikking, aan de Churchillstraat worden dat er zes. Daardoor kunnen we ook veel efficiënter gaan werken, een mooi vooruitzicht.”

Het nieuwe plan is deels ingegeven vanuit de huidige verouderde situatie voor de apotheek, zegt Snoek: ,,Ook de publieksruimte binnen en de mate van privacy voor onze klanten is niet meer van deze tijd, dus er moest iets gebeuren. Zodoende zijn deze plannen ontstaan. De apotheek krijgt een volledige moderne facelift.”

 

EIND DIT JAAR

Uiterlijk in april wil Snoek starten met de ontwikkeling. ,,Rond die tijd zullen we als apotheek tijdens de bouwfase een tijdelijk onderkomen moeten zoeken. Daarvoor zijn we nu op zoek, een optie is een lege ruimte naast de Plus supermarkt aan het Gowthorpeplein.” Ook de logopediepraktijk wijkt tijdelijk uit. Snoek: ,,We verwachten eind dit jaar het vernieuwde zorgcentrum op te kunnen leveren, zodat begin volgend jaar alle partijen hun intrek kunnen nemen.” Omdat Pauwels tot begin juni op de huidige plek in Asklepios kan blijven, zal de praktijk naar eigen zeggen ook voor ongeveer een half jaar een tijdelijk onderkomen moeten zoeken. ,,Daarover zijn we nu in gesprek”, zegt Pauwels.

Volgens Snoek geeft deze ontwikkeling een goede toekomst voor het zorgcentrum. ,,Qua locatie is het perfect, zo tegen het centrum aan, met gratis parkeerplaatsen voor de deur. Daarnaast past het vooral in de lijn van steeds meer geïntegreerde zorg.”

Bron: Barneveldse Krant