Dry Needling

Dry Needling is een effectieve behandelvorm bij spierpijnklachten. Nu bij Medifit Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek.

Door Dry Needling  worden spierverhardingen ontspannen. Dit gebeurt door de spierverhardingen aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de verbetering in souplesse en kracht en de vermindering van pijn direct voelbaar!

Spierverhardingen worden in de volksmond ook vaak knopen genoemd. Het is een hard aanvoelende plek in een spier. De spierverhardingen uiten zich onder andere door pijn in een spier met of zonder uitstraling, bewegingsbeperkingen, stijfheid of verminderde spierkracht. De verhardingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld langdurig een verkeerde (werk)houding, overbelasting, langdurige afwezigheid van beweging of psychologische factoren.

De fysiotherapie met behulp van Dry Needling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven in een meer uitgebreid lichaamsgebied.

Dry Needling is geen acupunctuur. Bij acupunctuur blijven naalden enige tijd in het lichaam zitten. Bij Dry Needling worden slechts kortdurend enkele spieren behandeld. De behandeling is gericht op spierverhardingen en wordt verklaard vanuit de fysiologie en biochemische processen in de spieren.

Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Als uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen de kosten voor Dry Needling onder de verzekering.

Medifit en Dry Needling

Dry Needling verzorgt Medifit vanuit de vestigingen in Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek. U kunt een afspraak met de fysiotherapeut maken. Hieronder leest u reacties van enkele patiënten over Dry Needling.

Gerda van Santvoort, Voorthuizen:
Ik kreeg anderhalf jaar geleden ischias en ben daarvoor regelmatig behandeld. Na een behandeling was ik een aantal maanden van de klachten verlost, waarna deze steeds wel terugkeerden.

Een aantal maanden geleden kwam de ischias weer in volle hevigheid terug, waardoor ik erge rugpijn en een stekende pijn in mijn been kreeg. Weer werd ik behandeld door mijn fysio- en manueel therapeut Arjan, maar alleen fysiotherapie en manuele therapie was niet afdoende en Arjan stelde voor Dry Needling toe te passen. Vanaf de eerste behandelsessie was het resultaat voelbaar: de pijn in mijn been was al een stuk minder!

Na vijf behandelingen was ik bijna pijnvrij. Ik ben erg blij dat Dry Needling bestaat. Ik raad het iedereen met dergelijke klachten aan.

Ytze Kamstra uit Barneveld:
Al lange tijd had ik spierpijn in mijn scheenbenen en rondom de knie. Op een gegeven moment kwam de fysiotherapeut van Medifit met de optie om een behandeling Dry Needling te gaan doen.

Dry Needling was voor mij een pijnloze behandeling. Ik merkte niet dat de naald door de huid gaat. Wel merk je dat de zere spier door de fysio wordt gepakt. Pas als de naald in de zere spier komt, krijg je een soort elektrische schok, die het ene moment heftiger is dan het andere. Het lijkt dan even alsof je de controle over deze spier kwijt bent.

Na een behandeling met Dry Needling merk je binnen twee tot drie dagen dat de behandeling werkt. Door Dry Needling ben ik de spierpijn in mijn benen kwijt!

Deze vorm van fysiotherapie is voor mij zeer succesvol geweest en zeker aan te raden aan andere patiënten.

Ben Oorsprong uit Voorthuizen:
Na langdurige nekklachten en een moeizaam herstel ben ik met Dry Needling behandeld. Fysiotherapeut A. de Bruijn adviseerde mij deze behandeling. Een dag na de eerste Dry Needlingsessie namen de klachten af. Na drie vergelijkbare behandelingen is de pijn nu geheel weg. Deze vorm van fysiotherapie raad ik iedereen aan die snel herstel wil.

Voor meer informatie kunt u Medifit bellen.

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!