CRAFTA-therapie

CRAFTA is een afkorting voor Cranio Faciale Therapy Academy. Dit specialisme binnen de fysiotherapie, is gericht op het behandelen van klachten in de nek-, hals- en kaakregio. Daarnaast heeft de CRAFTA-therapeut specifieke kennis van schedelstoornissen. De therapie is ontwikkeld in de jaren ’90 en is in Duitsland en de Verenigde Staten momenteel de meest gekozen therapie om kaakklachten te behandelen.

Zo werkt CRAFTA

Tijdens een uitgebreid eerste gesprek worden de klachten in kaart gebracht. Hierbij wordt de oorzaak van de stoornis achterhaald en een behandelmethode opgesteld. Soms is deze in samenwerking met andere specialisten als tandarts, KNO-arts of orthodontist.

Tijdens de behandelingen maakt onze fysiotherepeut Wessel gebruik van manuele technieken, Dry Needling en oefentherapie. Na twee tot vier behandelingen krijgt het programma meer vorm, omdat een gedeelte wordt bepaald door pijntabellen en vragenlijsten, die worden ingevuld gedurende de behandelingsperiode. Verder krijgt de patiënt huiswerkoefeningen mee ter bevordering van de beweeglijkheid van de kaak.

CRAFTA-therapie is een zeer effectieve behandelmethode bij:

- langdurige hoofdpijnklachten
- kaakpijn, kauwstoornissen en dergelijke klachten
- tandenknarsen en klemmen met de mond
- aangezichtspijn, evenwichtsstoornissen en duizeligheidsklachten

Wilt u CRAFTA-therapie inzetten om uw klachten te verminderen? Neem contact op met Medifit. Onze therapeut gaat graag met u aan de slag.

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!