Robbin Lam

Sinds 2010 werkt Robbin bij Medifit.

‘Tijdens mijn studie fysiotherapie liep ik een jaar stage bij Medifit. Na het afronden van de studie in 2010 ben ik hier gaan werken. In die jaren heb ik ervaring opgedaan in de algemene fysiotherapie. Nadat ik daarnaast een universitaire studie Psychologie heb gevolgd, heb ik me gespecialiseerd in oncologie. Binnen de oncologische nazorg speelt bewegen een grote rol bij herstel. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de algehele conditie en spierkracht, zowel in de curatieve fase als in in de palliatieve fase. Als specialist op dit gebied begeleid ik mensen in al deze fases, dus ook in de aanloop van of tijdens een behandeltraject in het ziekenhuis. Ik vind het waardevol mensen hierbij te helpen.

Het oncologische traject is vaak intensief en heeft veel impact. Mensen hebben veel meegemaakt en juist daarom is het zo goed dat we de tijd hebben dit te bespreken. Het is fijn te zien dat je mensen ziet opknappen. Daarnaast kunnen we mensen die niet meer genezen helpen bij het onderhouden of zelfs verbeteren van hun kwaliteit van leven. 

Vaak merk ik dat het mensen een goed gevoel geeft om actief aan hun herstel te werken. De impact van de ziekte uit zich zowel op fysiek als mentaal vlak. Niet alleen voor de cliënt zelf. Daarom betrek ik vaak de naasten bij het traject als daar behoefte aan is. Het creëren van een vertrouwensband is hierbij van belang. Als therapeut kom ik hierdoor dicht bij de mensen en word ik onderdeel van hun revalidatieproces. Hoe men alles ervaart tijdens dergelijke periodes verschilt per persoon, dat maakt de begeleiding maatwerk.

Bij gecompliceerde ziektebeelden schakelen we soms ook andere professionals in. Zelf kan ik oedeemtherapie toepassen, maar ik werk met mijn collega Johan Moll ook nauw samen met oncologische verpleegkunde in de eerste lijn, diëtetiek en ergotherapie. Ook weten we de weg te vinden naar andere ondersteunende disciplines die kunnen bijdragen in de oncologische nazorg.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!