E-mail
johan@medifit.nl

Telefoon
0342 - 414 515

Specialisme
Hartrevalidatie

Johan Moll

'In 1995 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Midden Nederland in Utrecht. Sindsdien werk ik al jaren met plezier als fysiotherapeut. Het mooie van het vak is dat je probeert mensen zo te helpen dat zij op fysiek vlak weer een goede balans tussen belasting en belastbaarheid krijgen. Deze balans kan als gevolg van allerlei omstandigheden en/of ziektebeelden verstoord zijn en hoe mooi is het dan om mensen hierin te helpen een betere harmonie te creëren.

Het beroep als fysiotherapeut is bijzonder. Je werkt veelal in één op één situaties met intensief contact met de patiënt en/of mantelzorger. Zo ontstaat er een band. Ook samenwerking met andere zorgverleners is boeiend. Mijn stijl qua aanpak zou ik omschrijven als iemand met een luisterend oor. Ik benader patiënten zoals ik zelf ook benaderd zou willen worden. Integriteit hierin is belangrijk.

Als therapeut ben ik aangesloten bij het ParkinsonNet en behandel ik dus veel parkinsonpatiënten. Ook geef ik hart- en longrevalidatie en behandel ik, samen met een collega, mensen met een oncologische achtergrond. Verder werk ik met veel plezier en passie met ouderen. Zij hebben mijn speciale interesse omdat deze, vaak kwetsbare ouderen, veel meer (en beter) kunnen dan wat over het algemeen wordt aangenomen. Daarnaast behandel je regelmatig aan huis wat ervoor zorgt dat de de patiënten nog beter kent.

Door het volgen van verschillende cursussen zorg ik dat mijn eigen ontwikkeling als fysiotherapeut met de tijd mee gaat. Voorbeelden hiervan zijn de cursus neurorevalidatie bij mensen met een
centraal neurologische aandoening, zoals MS, CVA en Parkinson, en de cursus valpreventie. Het mooie van Medifit is dat je hiervoor, in samenspraak, zelf verantwoordelijk bent. Zo kan je kiezen waar jij graag nog beter in wilt worden. Verder is het leuke van werken bij Medifit dat er veel specialismen onder één dak zitten. Kom je er
zelf niet goed uit? Dan kan er altijd overlegd worden met de andere collega’s. Daarnaast was een hoogtepunt voor mij dat toen ik 50 jaar werd mijn collega's een grote ‘Abraham’ voor de ingang hadden gezet. Het is zo leuk dat er aan gedacht werd.

Dagelijks ben ik bezig met de fitheid van anderen, maar om zelf fit te blijven loop ik een aantal keren per week hard.'

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!