E-mail
annelies@medifit.nl

Telefoon
0342 - 414 515

Specialisme
Handtherapie

Annelies de Beer

Sinds mei 2014 is Annelies verbonden als handtherapeut aan Medifit.

‘De basis voor mijn interesse in het vak fysiotherapie ligt bij mijn vader, hij is ook fysiotherapeut. In de vakanties ging ik vaak een dagje mee naar zijn werk. Samen met de ouderen gingen we spelenderwijs te werk. Op de middelbare school vond ik lichamelijke opvoeding en alles wat met de anatomie van het menselijke lichaam te maken had het leukst. En mijn moeder zat ook in de zorg. Vanaf kleins af aan heb ik dus al met deze sector te maken. Het was dan ook een logische keuze voor mij om ook de zorg in te gaan. En ik geniet hier nog elke dag van.

Ik ben gespecialiseerd in handtherapie en wat mijn beroep daarom zo bijzonder maakt is dat handklachten heel beperkend kunnen zijn in het dagelijks leven. Bij iedere patiënt is het weer een puzzel om oorzaak en gevolg te achterhalen. Als er slechts een ding niet klopt in de hand, functioneert meteen de hele hand niet optimaal. Als ik dat dan samen met de patiënt kan oplossen is dat ontzettend fijn. 

Mijn stijl van aanpak is vooral erg goed luisteren. Niet alleen wat enkel de klacht is, maar ook wanneer is de klacht ontstaan, hoe is de houding tijdens het werk enzovoort. Ik probeer te ontleden hoe iemand beweegt en nog belangrijker; hoe we daar wat aan kunnen doen. Ik houd er daarnaast van om praktisch te werken. De patiënt wil dit kunnen doen en hoe gaan we dat mogelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een spalk welke ik zelf kan maken. En uiteindelijk is positieve benadering het allerbelangrijkst. 

Bij Medifit is het altijd gezellig. Jong en oud loopt door elkaar en kan een hoop van elkaar leren. Ook met de patiënten kunnen we een grapje maken en dat is toch wel iets bijzonders. Naast mijn werk probeer ik mijzelf fit te houden door te bootcampen, hard te lopen of wat grondoefeningen te doen.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!