Oedeemfysiotherapie

Onze oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende soorten oedeem te onderzoeken en te behandelen. Net als de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten. Dit geldt naast lymfoedeem ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Wat is oedeem?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan.

Hoe ontstaat het?

Oedeem kan ontstaan na behandeling van (borst)kanker, door vaatproblematiek en na een trauma of operatie. Maar ook door wondroos en door ongelijkmatig verdeeld vetweefsel.

Onze behandeling

Afhankelijk van het type oedeem past de oedeemtherapeut tijdens behandelingen compressietherapie toe, in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. Ook is er aandacht voor littekenbehandeling en fascietechnieken. Daarnaast informeren, coachen en adviseren we u om zelf controle over de klachten te houden na de behandelingen. Daarbij is ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw dagelijks leven heeft en begeleiden we u in training en een gezonde leefstijl.

Oncologische Fysiotherapie

Medifit biedt Oncologische fysiotherapie aan patiënten die behandeld worden of zijn aan kanker. Kanker is voor een patiënt en zijn omgeving een zeer ingrijpende ziekte. De behandeling duurt meestal lang en is belastend. Tijdens en na de behandeling kunnen verschillende klachten optreden. Denk aan stug en pijnlijk littekenweefsel, pijn, vermoeidheid en neuropathie. En aan verminderde conditie, kracht en lenigheid. Daarnaast kunnen ook psychische problemen zorgen voor een verminderde kwaliteit van leven. Oncologische fysiotherapie kan deze klachten verminderen of verhelpen. En de kwaliteit van leven verbeteren.

Lees hier meer over Oncologische Fysiotherapie>>>

 

Fysiotherapie en verzekering

Uw huisarts, specialist en oncologieverpleegkundige kan u een verwijzing geven voor oedeemfysiotherapie. U kunt bij ons terecht in elke fase van uw behandeltraject. Voor vergoeding van oedeemfysiotherapie is een aanvullende verzekering nodig, tenzij uw fysiotherapeut anders aangeeft.

Heeft u vragen? Bel ons gerust of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!