Kidsfit

De toename van het aantal kinderen met obesitas is verontrustend. De laatste jaren is de prevalentie van overgewicht en obesitas bij kinderen wereldwijd sterk toegenomen. Ook in Nederland is deze toename gesignaleerd. Het is belangrijk dat de behandeling van overgewicht of obesitas al op jonge leeftijd plaatsvindt. Hoe langer het overgewicht op kinderleeftijd bestaat en hoe zwaarder het kind is, hoe groter de kans op overgewicht op volwassen leeftijd met alle mogelijke complicaties tot gevolg.

Medifit heeft een multidisciplinair programma, genaamd Kidsfit, voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 8-12 jaar, waarbij er wordt samengewerkt met Diëtistenpraktijk Barneveld en PraktijkDynamiek.

De behandeling van overgewicht en obesitas is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  • Voedingsadviezen
  • Lichamelijke beweging
  • Gedragsverandering

Hierbij worden kind en ouders multidisciplinair begeleid. Doordat er in dit multidisciplinaire programma een combinatie gemaakt wordt tussen de hierboven genoemde pijlers is het niet alleen mogelijk om op korte termijn gewicht te verliezen maar dit ook vol te kunnen houden op lange termijn.

Het programma bestaat uit 3 maanden training (2 keer in de week) en bijbehorende begeleiding van kinderfysiotherapeut, diëtist en orthopedagoog. In het begin, aan het einde en 3 maanden na het beëindigen van Kidsfit zullen er metingen plaatsvinden om het BMI, de conditie, de kracht en de resultaten van het programma in kaart te brengen.

Voor verdere informatie over het programma of om in te schatten of uw kind in aanmerking komt, verwijzen wij u naar uw kinderfysiotherapeut bij Medifit: Sjoerd van de Pol. Hij is te bereiken via kft@medifit.nl of 0342-414515.

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!