E-mail
kft@medifit.nl

Telefoon
0342 - 414 515

Specialisme
Kinderfysiotherapie

Sjoerd van de Pol

Sinds februari 2012 is Sjoerd werkzaam bij Medifit.

‘Vanaf de middelbare school ben ik al geïnteresseerd in het functioneren, of juist het niet functioneren van het lichaam. Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij  gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. Nu werk ik al vele jaren met veel plezier bij Medifit als kinderfysiotherapeut. Dat plezier komt mede door de hechte groep van collega’s. We zaalvoetballen samen op de vrijdag en drinken af en toe een biertje. Deze sociale werkomgeving heeft ervoor gezorgd dat de jaren die ik hier nu werk voorbij zijn gevlogen. 

Wat ons beroep zo bijzonder maakt is dat we direct iets voor iemand kunnen betekenen. Met één behandeling kunnen we al veel pijn verlichten en met meerdere behandelingen kunnen klachten volledig verdwijnen. Daarnaast is het het bij kinderen ook belangrijk dat zij hun zelfvertrouwen terugwinnen. Bij sportgerelateerde klachten, klachten door overbelasting of pijnklachten gerelateerd aan een afwijking staat die pijn vaak op de voorgrond. Naast pijn zijn er vele andere klachten waar je als kinderfysiotherapeut iets mee kan. Zo zijn er helaas veel kinderen met overgewicht, kinderen met een motorische achterstand of baby’s met een voorkeurshouding. Ook bij al deze klachten kan ik iets betekenen voor kinderen. Mijn werk biedt veel diversiteit. En dat ik er veel kinderen mee kan helpen maakt het echt een mooi vak!

Om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen volg ik veel cursussen. Naast mijn werk bij Medifit geef ik ook nog twee dagen les op de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding fysiotherapie. Deze koppeling tussen onderwijs en de praktijk zorgt er ook voor dat ik op de hoogte ben van het laatste nieuws op het gebied van fysiotherapie. 

Het werken met kinderen vereist een compleet andere aanpak dan bij volwassenen. Ik probeer het gevoel over te brengen dat ze lekker kunnen spelen en dat het leuk is om naar de fysiotherapeut te gaan. Ondertussen ben ik dan volop aan het analyseren, aansturen en verbeteren. Naast de medische kant probeer ik ook een band met kinderen en ouders op te bouwen, zodat zij mij vertrouwen en hierdoor ook thuis de oefeningen uitvoeren. Zo gaan we samen voor het beste resultaat!

Als fysiotherapeut weet ik dat zoveel mogelijk variatie in sport belangrijk is om je fitheid op peil te houden. Dit probeer ik dan naast mijn werk ook te doen. Ik zaalvoetbal dus met mijn collega’s, maar probeer daarnaast ook zeker een keer per week te mountainbiken en te fitnessen. En die essentie van variatie probeer ik dan ook weer over te brengen op mijn patiënten.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!