Ruud Kassenaar

Sinds februari 2016 is Ruud werkzaam bij Medifit.

‘Al vanaf mijn vierde voetbal ik behoorlijk fanatiek. Toen ik op mijn twaalfde een enkel blessure kreeg en hiervoor behandeld ben door een fysiotherapeut wist ik direct dat dit het beroep is wat ik later wilde gaan doen. Wat dit beroep zo bijzonder maakt is dat je de patiënten gelijk kan helpen met klachten en pijn. Stap voor stap kunnen we mensen terug helpen naar hun oude sportniveau, of dat zij weer zelfstandig kunnen traplopen. Doordat ik veel verschillende klachten en leeftijden behandel heb ik al mooie hoogtepunten mogen meemaken. Bijvoorbeeld het revalideren na een knie operatie. De patiënt kon na verloop van tijd weer het favoriete fietstochtje maken. En niet te vergeten de voetballers. Dat een patiënt na een kapotte meniscus weer op het veld kan staan geeft ontzettend veel voldoening. Doordat ik dus een breed patiënten bereik heb is mijn aanpak bij iedere patiënt anders. Afhankelijk van de leeftijd en het klachtenbeeld stel ik een plan op. Bijvoorbeeld met dry needling, waar ik veel mee werk. Kortom; geen enkele dag is hetzelfde voor mij in de praktijk!

Om mij continu te ontwikkelen als therapeut volg ik veel cursussen. Bijvoorbeeld de cursus dry needling en speciale cursussen met de focus op de wervelkolom. Dit zijn vaak praktische cursussen zodat ik deze gelijk in de praktijk kan toepassen. Vaak ga ik samen met een collega naar de kennissessie wat gelijk zorgt voor gezelligheid. En dat is ook een van de sterktes van Medifit. We zijn een hecht, gemoedelijk team en kunnen veel leren van elkaar. 

Om zelf fit te blijven heb ik de afgelopen 10 jaar in het eerste elftal van Hoevelaken gevoetbald. Nu doe ik het wat rustiger aan bij een lager elftal en houd ik verder mijn conditie op peil door fietsen en wielrennen.’

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld                         0342 - 414 515

Vestiging Medifit Voorthuizen                     0342 - 476 900

Vestiging Medifit Kootwijkerbroek             0342 - 442 221

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!