Ronald Uyterwaal

Werkzaam bij Medifit sinds 1987, van 2003 tot 2021 als mede-eigenaar.

‘In het laatste jaar van de middelbare school wist ik nog niet goed wat ik wilde doen, behalve dat ik een beroep zocht waarbij ik zowel met mijn handen als hoofd kon werken. De decaan raadde mij aan om eens mee te lopen met fysiotherapie. Dat bleek een goede zet! Ik begon de opleiding en ben in 1984 afgestudeerd aan de Academie Thim van der Laan. Daarna ben ik gaan werken in het militair revalidatiecentrum in Doorn. 

Wat fysiotherapie zo’n bijzonder beroep maakt? Het contact met mensen! Iedere patiënt is weer boeiend en heeft zijn of haar eigen verhaal. Het leukste vind ik het revalideren van patiënten na operaties. Het is bijzonder om te zien hoe je ze weer verder kunt helpen, en om uiteindelijk te zien dat ze hun dagelijkse bezigheden weer kunnen doen. 

Het beroepsveld is de afgelopen jaren flink verandert. Bij Medifit vinden we het belangrijk om mee te bewegen en ons te oriënteren op verschillende vlakken binnen het werkveld, zodat we de patiënt zo goed mogelijk kunnen helpen. Mijn specialisaties zijn manuele lymfe drainage, dat is een therapievorm die gebruikt wordt om vocht af te drijven na bijvoorbeeld een borstamputatie. Verder werk ik graag met sporters en is Medical Taping ook een van mijn specialisaties. Ook Shockwave, een soort van ‘niersteenvergruizer’ die we gebruiken voor spier- en peesletsels, is één van mijn aandachtsgebieden.

Wat Medifit typeert is een hecht team, we hebben ontzettend veel specialisaties in huis. De lijntjes zijn kort, en de werksfeer is goed. Verder streven we altijd naar kwaliteit. Het is mooi om te zien dat alle fysiotherapeuten een drive hebben om elke dag meer (van elkaar) te leren. 

In mijn vrije tijd geniet ik ervan om samen met mijn vrouw te gaan fietsen, of wandelen met de hond. Dit is voor mij een goede manier om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.’ 

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!