Robert Boereboom

Sinds februari 2013 is Robert fysiotherapeut bij Medifit.

‘Als fysiotherapeut ben ik vooral geïnteresseerd in de waarom. Dus niet een patiënt heeft een kapotte pees, maar juist waarom is deze pees in eerste instantie kapot gegaan? Door deze benadering probeer ik coachend het probleem op te lossen. Ik werk samen met de patiënt zodat hij of zij zelfredzamer wordt. Kortom ben ik geen monteur maar een docent en geef ik de patiënt voornamelijk handvatten om zelf duurzaam aan zijn of haar eigen lichaam te werken. 

In mijn tijd bij Medifit heb ik al verschillende hoogtepunten met patiënten bereikt. Bijvoorbeeld een patiënt die geopereerd was en de doktoren gaven aan dat de kans zeer gering was om nog moeiteloos te kunnen functioneren. De patiënt en ik zijn de uitdaging aangegaan om voor het hoogst haalbare resultaat te gaan. Uiteindelijk, met een goede dosis doorzettingsvermogen, is het toch gelukt om zo goed mogelijk te bewegen. Dat zijn bijzondere situaties. In eerste instanties uitzichtloos, maar uiteindelijk behalen we alsnog succes. Ook spreek ik veel patiënten met lage rugklachten, als je hen na een paar maanden van intensieve behandeling weer ziet hardlopen buiten geeft dat je veel voldoening en weet je weer waar je elke morgen voor uit bed komt. 

Mijn manier van aanpak is erg afhankelijk van de patiënt. Wel ben ik een voorstander van een hands-on aanpak. Ik geloof er namelijk in dat het lichaam vooral herstelt door op de juiste manier te bewegen. Het ouderwetse masseren proberen we als fysiotherapeuten van de toekomst achter ons te laten en juist bewegen is essentieel. De hele keten van het lichaam is tenslotte essentieel en dat probeer ik dan ook mee te nemen in mijn analyse. 

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik zelf ook fanatieke sporter. Ik heb de afgelopen jaren gespeeld in Heren 1 van de hockeyclub MHCB in Barneveld. Nu ga ik meer tijd maken om andere sporten te doen. Bijvoorbeeld squashen of wielrennen.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!