Niels Baauw

Sinds december 2011 is Niels werkzaam bij Medifit. 

‘Het werken als fysiotherapeut is erg leuk, je komt in aanraking met veel verschillende mensen, met allemaal verschillende klachten. Dit maakt het werk erg gevarieerd en continu uitdagend. Het is een erg actieve baan en er is veel afwisseling. Ik gebruik dagelijks verschillende technieken om mensen te helpen. Ik vind het belangrijk om me zo goed en zo breed mogelijk te ontwikkelen binnen de algemene fysiotherapie. Zo volg ik verschillende cursussen, niet alleen over behandelingen, maar ook over pijnklachten.  Verder ben ik gespecialiseerd in twee vormen van manuele therapie (Mulligan en Mckenzie), zodat ik patiënten met gewrichtsklachten nog beter kan helpen. Ik heb ook een cursus Dry Needling gevolgd. Dit zorgt ervoor dat ik een extra behandelwijze heb om mensen van hun klachten af te helpen!

Ik vind het bijzonder om patiënten die al voor langere tijd met klachten rondlopen te kunnen helpen, waardoor de klachten alsnog worden verholpen. Ik probeer de patiënt zo breed en zo persoonlijk mogelijk te behandelen, zodat niet alleen de klachten worden verholpen, maar de patiënt ook gemotiveerd raakt. Daarbij pols ik altijd eerst de behoefte van de patiënt. Iedereen is daarin namelijk anders. Ik kies altijd een werkwijze die de patiënt activeert en verder helpt. Ik heb een cursus Dry Needling gevolgd en ben op dit moment bezig met een cursus kaakfysiotherapie om nek- en hoofdklachten nog beter te kunnen verhelpen. De cursussen zorgen ervoor dat ik extra behandelwijzen heb om mensen van hun klachten af te helpen! Mocht het toch zo zijn dat ik een patiënt niet verder kan helpen dan betrek ik collega’s hierbij. Doordat we erg veel expertises in huis hebben is er altijd wel een collega die ik om ondersteuning kan vragen. Deze samenwerkingen maken Medifit een unieke fysiotherapiepraktijk. We hebben verschillende therapeuten in huis, maar we hebben allemaal hetzelfde doel; patiënten helpen, zodat ze weer vrij kunnen bewegen. We weten als collega’s goed wat we aan elkaar hebben en vertrouwen elkaar volledig. 

Een goede conditie is voor mij als fysiotherapeut essentieel, ik vind het belangrijk om fit en gezond te zijn. Voor mezelf, maar ook zodat ik anderen hiermee kan inspireren. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden, maar ik voetbal ook. Op maandagochtend ben ik te vinden in de trainingszaal, dan geef ik fitness voor 50-plussers. Ik vind het belangrijk dat patiënten zien dat ik écht enthousiast bent over mijn vak.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!