Mariëlle Janssen

Sinds 2006 is Mariëlle werkzaam als fysiotherapeute.

‘Na lang te hebben gezwommen op nationaal niveau werk ik sinds 2006 als fysiotherapeute. Een logische keuze met een achtergrond als sporter en het feit dat ik graag een praktisch beroep uitvoer. Het werken met mensen en hen zorg leveren leuk vindt en met veel plezier doe.

Wat mijn beroep zo bijzonder maakt is dat je mensen bewust kan maken van hun eigen lichaam. Over het functioneren van het lichaam, maar ook over wat het allemaal kan. Soms betekent dit dat mensen iets te voorzichtig zijn en soms dat mensen teveel van hun lichaam vragen. Samen met de patiënt probeer ik dit op te lossen door signalen te herkennen die het lichaam geeft bij bijvoorbeeld overbelasting. Ik ben als het ware een coach aan de zijlijn.

Mijn specialismen zijn sportfysiotherapie, sportrevalidatie en het behandelen van de heup, knie en enkel. Ik probeer in mijn stijl van aanpak vooral de focus te leggen op gevoel, het leren voelen van hoe je lichaam werkt en het waarnemen van signalen. Vaak doen we dan een oefening, geef ik uitleg en laat ik de patiënt ook zelf aan de slag gaan. Als therapeuten zijn we tenslotte hulpmiddelen, het meeste werk zal de patiënt zelf moeten doen.

De sfeer bij Medifit is erg gemoedelijk en laagdrempelig. We hebben het als collega’s erg gezellig en dit uit zich ook naar onze patiënten toe. Maar er is natuurlijk ook veel kennis in huis. We hebben een relatief groot team met veel verschillende soorten specialisaties. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk helpen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan zwemmen, maar vind ik het ook heerlijk om te gaan hardlopen of wielrennen.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!