E-mail
marcel@medifit.nl

Telefoon
0342 - 414 515

Specialisme
Manuele therapie

Marcel Appelman

Sinds 2004 is Marcel werkzaam bij Medifit als fysiotherapeut.

‘Al mijn hele leven ben ik bezig met sport dus de keuze voor het vak fysiotherapie was voor mij logisch. In mijn vak houd ik mij voornamelijk bezig met complexe en moeilijke klachten op het gebied van manuele therapie, parkinson, Claudicatio Intermittens (ook wel etalage benen) en hart-en longrevalidatie. Hierin probeer ik te ‘puzzelen’ met  het gezondheidsprobleem. Wat ik hiermee bedoel is dat ik niet slechts naar de klacht kijk, maar ook het gedrag en de omgeving onder de loep neem. Een mens is een soort cirkel waar het lichaam slechts een onderdeel van is. Elk onderdeel moet in orde zijn om sterk en fit te functioneren en daar probeer ik ook bij te helpen. Om zelf lichamelijk fit te blijven loop ik een rondje hard als de agenda het toelaat. Vroeger deed ik dit behoorlijk fanatiek, maar ik doe het nu iets rustiger aan.

Wat mijn werk zo bijzonder maakt is het contact met de mensen. Ik neem de tijd om met de patiënten stil te staan bij de problemen waar ze mee rondlopen. Daarnaast is ons werk ontzettend divers. De realiteit kan behoorlijk ver uit elkaar liggen. Op het ene moment komt er iemand binnenlopen die last heeft van zijn voet en vervolgens heb ik een afspraak met iemand die ernstig ziek is. Ieder mens is uniek en we proberen voor iedereen de beste zorg te leveren. Om die beste zorg te leveren blijf ik mij ook ontwikkelen als therapeut. De wetenschap gaat erg hard dus met verschillende congressen en cursussen probeer ik bij te blijven en soms zelfs voor te lopen.

 

Mijn aanpak beschrijf ik als duidelijk. Patiënten weten bij mij waar ze aan toe zijn, want uiteindelijk heeft de patiënt ook recht op alle informatie. Onze vaktaal kan behoorlijk lastig zijn, dus ik probeer alles zo simpel mogelijk uit te leggen. Ik wind er geen doekjes om zodat we samen met de patiënt kunnen gaan voor het beste resultaat.

Medifit is anders ten opzichte van andere praktijken omdat wij als team allemaal andere specialisaties hebben. We hebben een leuke groep collega’s en zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Als een collega een klacht niet kan oplossen of je bent niet aan het juiste adres bij die persoon is er altijd wel iemand binnen Medifit die dat wel kan.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!