Maarten Snoei

Maarten is sinds 2021 algemeen fysiotherapeut bij Medifit

‘Voordat ik aan mijn studie fysiotherapie begon, lagen mijn interesses bij fysiotherapie en biologie. Ik koos voor de eerste omdat ik ook affiniteit heb met het menselijk lichaam en contact met mensen erg prettig en interessant vind. Daarnaast kende ik het vak fysiotherapie omdat ik tijdens het sporten meerdere malen met een blessure door een fysiotherapeut behandeld ben. Tijdens mijn studie -aan de Hogeschool van Utrecht, van 2017 tot 2021- kwam ik erachter dat ik de juiste keuze had gemaakt.

In het vierde jaar van mijn opleiding liep ik vier maanden stage bij Medifit. Hier deed ik veel theoretische kennis op rondom behandelingen van cliënten, en ik leerde ook veel over de omgang met mensen. In die vier maanden ontwikkelde ik mezelf echt tot hulpverlener.

Ik vind het belangrijk om als fysiotherapeut samen te werken met patiënten. Samen deelnemen in het herstel. Zo help ik patiënten met de nodige technieken en adviezen, maar probeer ik hen ook aan te sporen om in het dagelijks leven zelf actief bezig te zijn met het herstel. Zo krijgen zij meer grip op hun lichamelijke klachten.

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik uiteenlopende klachten. Het ene moment help ik een puber met nekklachten -teveel achter een tablet gezeten- en het andere moment behandel ik een 85-jarige patiënt met een nieuwe heup. De diversiteit vind ik het leukste van mijn vak. Juist doordat ik veel verschillende lichamelijke klachten behandel, word ik gedwongen om de nieuwste kennis op te zoeken. Met de tijd wil ik me graag ontwikkelen als fysiotherapeut in één richting, zodat ik één specialisatie of doelgroep zo optimaal mogelijk kan behandelen. Wat die doelgroep of specialisatie zal worden, zal in de toekomst blijken. Bij Medifti krijg ik de ruimte en handvatten om dat te ontdekken.

Om zelf fit te blijven korfbal ik al jaren bij Odik. Ik hou enorm van sporten dus ik zoek ook vaak de uitdaging in andere sporten. Zo zit ik ook graag op de mountainbike, hou ik van skeeleren en ben ik groot fan van allerlei soorten balsporten.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!