José van de Bovenkamp

José is sinds juli 2018 werkzaam bij Medifit. Na haar succesvolle stage mocht ze gelijk aan de gang.

‘De keuze voor het beroep fysiotherapeut was voor mij niet moeilijk. Ik help graag mensen en heb passie voor de hulpverlening en beweging. Daarnaast is het prachtig dat je na twee of drie sessies soms al verschillende klachten, zoals rugklachten, verminderd kan hebben. Dat maakt gelijk ons beroep ook zo bijzonder. Het is een sociaal beroep waarbij we mensen zo snel mogelijk helpen om hun dagelijkse leven weer zonder pijn of moeite op te pakken. Dat dat vaak lukt is echt super.

In mei 2019 ben ik gestart met dry-needling en ik ga nog een master doen in Geriatrie. Dry-needling, omdat dit een effectieve en voor mij leuke manier is om patiënten van klachten af te helpen. Met deze behandelingsmethode kan je de klachten erg specifiek behandelen. De studie Geriatrie start ik in september 2019. Naast mijn werk ga ik mij tijdens deze studie specialiseren in de zorg van kwetsbare ouderen. Dit kan gaan van het daadwerkelijk behandelen tot contacten met andere zorginstanties over de omgeving van de patiënt. Op dit moment behandel ik al veel ouderen en ben ik al vaak bij hen te vinden, maar dit zal straks alleen nog maar meer worden en dat vind ik ontzettend leuk.

Als ik mijn stijl van aanpak moet beschrijven is de kern vooral laagdrempelig. Ik denk graag samen met de patiënten na over de oorzaak van de klacht en de behandeling. Daarnaast probeer ik dit niet alleen op te lossen, maar probeer ik de patiënt ook informatie bij te brengen. Bijvoorbeeld hoe de klacht kan ontstaan of waarom ik voor deze bepaalde oefening of behandeling kies.

Bij Medifit hangt een gezellige en laagdrempelige sfeer. Het is een ons-kent-ons. Dit geldt voor het grootste gedeelte van de patiënten maar ook zeker onderling in het team.

Naast mijn werk waterpolo ik nog zo’n 2 tot 3 keer per week. Ik was hier na ongeveer 10 jaar eventjes mee gestopt in verband met mijn studie maar ik heb de draad weer opgepakt. Verder hardloop of wielren ik graag. Dus naast dat ik mensen help met fit en vitaal blijven probeer ik dat ook zelf te blijven.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221
Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!