Frank Schutten

Frank is sinds 2007 fysiotherapeut bij Medifit.

‘Vroeger ging je naar de huisarts voor klachten. Toen ik een aantal jaren volleybal speelde begon mijn interesse in fysiotherapie steeds groter te worden. Ik hielp teamgenoten met het intapen en familieleden begon ik te helpen met bruikbare tips. Na mijn opleiding  ben ik uiteindelijk in het vak gerold. Nu help ik al ruim 10 jaar patiënten bij Medifit met verschillende klachten. Wat mijn beroep zo bijzonder maakt is dat je mensen kan helpen met pijn of die beperkt worden in hun doen en laten in het dagelijks leven. Mensen lopen tegen een muur aan met deze klachten en wij helpen hen met de juiste tips en begeleiding om zo pijnloos en moeiteloos mogelijk te bewegen. Dat maakt fysiotherapie uitdagend en dus ook bijzonder. 

In alle jaren heb ik al veel patiënten mogen behandelen met lage rugklachten, maar het blijft altijd een hoogtepunt als de patiënt weer blij en vrolijk kunnen rondlopen. In mijn aanpak probeer ik altijd zorgvuldig te luisteren naar de patiënt om het probleem goed in kaart te brengen. Vervolgens probeer ik met de juiste tips en begeleiding ervoor te zorgen dat met preventie en zelfmanagement de patiënt in een volgende situatie de klachten kan voorkomen. De toekomst van de fysiotherapie? Dat de patiënt zelf steeds meer verantwoordelijkheid krijgt. 

Mijn specialismen zijn wervelkolomgerelateerde klachten, McKenzietherapie  en ik houd mij bezig met zorgplannen. Hiermee bieden we de patiënt een soort product waarbij het behandelplan voorafgaand vast staat. Dus niet; we kijken in het proces hoeveel behandelingen er nodig zijn. Nee, dit is voorafgaand bepaald in overleg en/of samenwerking met de verzekeraar. Hierdoor komt er een inschaling van de behandeling en kunnen we zo nog meer transparantie bieden. 

Medifit is anders dan andere fysiotherapiepraktijken omdat we ons uiterste best doen om in het voorstadium van nieuwe ontwikkelingen te zitten. We proberen dus echt voor te lopen. Daarnaast hebben we ontzettend veel specifieke kennis in huis. Dit zorgt ervoor dat we veel overleggen, patiënten kunnen overdragen naar collega’s als dit beter is voor het behandelplan. Uiteindelijk weten twee meer dan een.

Om zelf fit te blijven probeer ik drie keer per week te sporten. Dit kan hardlopen zijn of wielrennen. Na 26 jaar volleybal is het namelijk wel belangrijk voor mij om mijn fitheid te behouden.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!