Frank Schutten

Frank is sinds 2007 fysiotherapeut bij Medifit, sinds 2021 als mede-eigenaar

‘Wat ooit begon met het volleybalteam helpen intapen, ging verder in familieleden bruikbare tips geven tegen lichamelijke klachten. Het groeide uit tot een affiniteit met fysiotherapie. Een logische stap was dan ook een opleiding tot fysiotherapeut te volgen. Na mijn opleiding mocht ik bij Medifit dit prachtige vak uitoefenen. Doorgroeien is altijd een ambitie geweest. Niet voor niets deed ik vijf jaar geleden een management cursus in de zorg. Dat ik na ruim veertien jaar als fysiotherapeut, de stap mocht zetten tot mede-eigenaar bij Medifit, is de kroon op mijn werk. Voorlopig natuurlijk, want nu begint het echte werk! 

Wat mijn beroep als fysiotherapeut zo bijzonder maakt is dat ik mensen help met pijn, of met beperkingen in het dagelijks leven. Met de juiste tips en begeleiding help ik patiënten zo pijn- en moeiteloos mogelijk te bewegen. Mijn vak is hierdoor uitdagend en mijn werk dankbaar. 

In alle jaren heb ik al veel patiënten mogen behandelen met lage rugklachten. Toch blijft het altijd een hoogtepunt als een patiënt na de behandeling(en) weer blij en vrolijk rondloopt. In mijn aanpak probeer ik altijd zorgvuldig te luisteren naar de patiënt om het probleem goed in kaart te brengen. Vervolgens probeer ik met de juiste tips en begeleiding ervoor te zorgen dat met preventie en zelfmanagement de patiënt in een volgende situatie de klachten kan voorkomen. De toekomst van de fysiotherapie? Dat de patiënt zelf steeds meer verantwoordelijkheid krijgt. 

Mijn specialismen zijn wervelkolomgerelateerde klachten, McKenzietherapie  en ik houd mij bezig met zorgplannen. Hiermee bieden we de patiënt een soort product waarbij het behandelplan voorafgaand vast staat. Dus niet; we kijken in het proces hoeveel behandelingen er nodig zijn. Nee, dit is voorafgaand bepaald in overleg en/of samenwerking met de verzekeraar. Hierdoor komt er een inschaling van de behandeling en kunnen we zo nog meer transparantie bieden. 

Medifit is anders dan andere fysiotherapiepraktijken omdat we ons uiterste best doen om in het voorstadium van nieuwe ontwikkelingen te zitten. Daarnaast hebben we binnen ons team uiteenlopende specifieke kennis in huis. Dit zorgt ervoor dat we veel overleggen, patiënten kunnen overdragen naar collega’s als dit beter is voor het behandelplan. Uiteindelijk weten twee altijd meer dan één.

Om zelf fit te blijven probeer ik drie keer per week te sporten. Dit kan hardlopen zijn of wielrennen. Na 26 jaar volleybal is het namelijk wel belangrijk voor mij om mijn fitheid te behouden.’

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak belt u naar één van onze medewerkers op onderstaande telefoonnummers (graag tussen 8.00 en 17.00 uur).

Vestiging Medifit Barneveld 0342 - 414 515
Vestiging Medifit Voorthuizen 0342 - 476 900
Vestiging Medifit Kootwijkerbroek 0342 - 442 221

 

Ervaart u klachten tijdens het lopen?
Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten!